Fönster

Vi renoverar fönster & dörrar samt portar.

Ofta är det mer lönsamt att renovera fönstren än att byta ut till nya. Är det kopplade bågar så ligger normalt U-värdet på 2,8. U-värdet beskrivet hur många watt som måste tillföras per kvadratmeter och tidsenhet för att inte temperaturen skall sjunka.

Det finns flera olika metoder vid renovering av fönster här tas två metoder upp.

Metod 1: Bygga om kopplade bågar till ett modernt fönster genom att ta bort glasen i bågarna och sätta ihop bågarna till en båga. När detta är gjort fräser man ner en fals i den ihopsatta bågen och monterar ett isolerglas med ett U-värde på 1,1
Vi sätter in nya lister i bågen samt en dropplist.
Oljar, grundmålar samt två lager toppfärg, här kan man välja om man vill ha sista lagret toppfärg sprutmålat eller penselstruket. Här beskrivs hela arbetsprossecen

Metod 2: Byta ut det inre glaset till ett 4mm energiglas, glaset har ett tunt oxidskickt på insidan som stoppar 85-96% av strålningsförlusterna. Oxidskicktet reflekterar också den lågvågiga strålningen så mer än 50% mer värme stannar innomhus.
Här når man ner till ca 1,8 i U-värde.

Våran verkstad är ett komplett snicker samt måleri så det är inga problem att ta fram nya ämnen vid rötskador.

Beskrivning på hela processen:

Givetvis monterar vi nya fönster & dörrar.
Vi samarbetar med flera aktörer(SP-fönster,Elit,Traryd) när det gäller vanliga fönster och altandörrar men även ytterdörrar.
När det gäller takfönster är det Velux som är den givna samarbetspartnern.
Våra montörer har stor erfarenhet av fönster/dörr montage.

Fönstermontage
Fönstermontage
Fönstermontage